Het Zwitserse kanton Zug zal nu Bitcoin en Ether accepteren voor belastingbetaling – een rapport van Sahil Kohli.

Het kanton van Zug administratie kondigde het nieuws op donderdag aan en zei dat begin februari 2021, bedrijven en individuen hun belastingen in de twee belangrijkste cryptocurrencies, bitcoin en ether van maximaal CHF 100.000 ($110.000) zullen kunnen betalen. Het Ministerie van Financiën van Zug heeft voor dit initiatief samengewerkt met Bitcoin Suisse, wat betekent dat de in Zwitserland gevestigde cryptofirma de BTC- en ETH-belastingen van de gebruikers zal omzetten in franken voor het agentschap.

In de komende weken zou een proefproject worden gestart.

Het Ministerie van Financiën van Zug heeft voor het initiatief samengewerkt met Bitcoin Suisse, wat betekent dat de Zwitserse cryptofirma de BTC- en ETH-belastingen van de gebruikers zal omzetten in franken voor het agentschap. Heinz Tannler, financieel directeur van de administratie van Zug, zei dat ze deze nieuwe betaalmethode niet riskeren, omdat we het bedrag altijd in Zwitserse frank ontvangen, zelfs als de betaling in Bitcoin Lifestyle of Ether wordt gedaan. Er zal de komende weken een proefproject plaatsvinden om het nieuwe initiatief te testen, zo onthulde Heinz Tannler. Hij zei ook dat degenen die belasting willen betalen met cryptocurrencies contact kunnen opnemen met het kantonale belastingkantoor. De belastingbetalers zullen dan de noodzakelijke QR-code voor betaling ontvangen, meestal via e-mail, gemelde Sahil Kohli.

De Zwitserse gemeente Zermatt laat inwoners belastingen betalen in crypto.

De Zwitserse gemeente Zermatt had haar inwoners eerder toestemming gegeven om belasting te betalen in cryptokringen. De nieuwe betaaloptie wordt aangeboden via de crypto financiële dienstverlener Bitcoin Suisse. Met behulp van Bitcoin Suisse’s point-of-sale oplossing, geïnstalleerd in het gemeentehuis van Zermatt, kunnen inwoners lokale belastingen betalen in bitcoin. Belastingbetalers moeten bij het belastingkantoor van Zermatt een crypto-betalingsoplossing voor online betalingen aanvragen. Belastingen betaald in bitcoin worden door Bitcoin Suisse omgezet in Zwitserse frank en worden per aankondiging overgemaakt naar de bankrekening van de gemeente.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.