Heeft een DeFi-broekje nog zin? Nee, zegt exec

Heeft een DeFi-broekje nog zin? Nee, zegt exec

Tot een paar maanden geleden was DeFi een behoorlijke rage in het ecosysteem. De laatste tijd lijkt de ruimte echter wat stoom te hebben verloren, met veel projecten die er niet in slagen om de vroege winst te behouden. Begrijpelijkerwijs zijn velen in de gemeenschap sindsdien sceptischer en voorzichtiger geworden over de ruimte. CEO van Bitcoin Bank enn Three Arrows Capital Su Zhu is een van hen nadat hij onlangs waarschuwde tegen DeFi shorts.

In feite beweerde Zhu ook dat ze geen goede risk/reward ratio hebben, in vergelijking met de Amerikaanse dollar, in een tweet.

Aan de andere kant zou een lang DeFi/ETH-kruis zinvol zijn, zei Zhu, vooral omdat „de projecten van het hoogste niveau het niveau naderen waarop langetermijninvesteerders fiat zouden inzetten“. Verder verwacht de exec dat 95% van de DeFi-munten in de komende maanden lager zullen zijn dan Bitcoin.

Dit is een interessante voorspelling, vooral omdat dit verder bijdraagt aan het verhaal dat de DeFi rage kan verdampen als Bitcoin blijft stijgen. Het lijkt er ook op dat nieuw geld dat de markt betreedt alleen Bitcoin wil, althans op dit punt.

Geen ico rage deze keer en Defi 2.0 bleek tot nu toe een blindganger te zijn.

– Michael (@michaelgraub) 27 oktober 2020

Interessant is dat de huidige voorspelling van Su Zhu ook in tegenspraak is met wat veel handelaren en crypto-influencers in het verleden hebben bepaald. In feite geloofden de meesten dat de altcoins die door de projecten van DeFi werden gesteund, een zekere mate van verfijning hadden en in de nieuwe maanden zouden blijven stijgen.

De meeste van de meest populaire DeFi-projecten zoals Synthetix ($SNX) en Yearn Finance (YFI) zijn echter allemaal met meer dan 50% gedaald sinds ze hun ATH’s hebben aangeraakt.

Bron: DeFi Pulse

De grafiek in bijlage benadrukt hoe Synthetix’s Total Value Locked (TVL) aanzienlijk is gedaald van zijn recordhoogte van $1.028 miljard, slechts twee maanden geleden. Interessanter is dat Synthetix en Yearn Finance ondanks de enorme waardedalingen nog steeds tot de top 10 projecten van TVL behoren, zoals vermeld door DeFi-puls.

De verwachting was dat deze projecten de komende maanden zouden blijven stijgen, maar het lijkt erop dat het momentum de laatste tijd is vertraagd.

Zoals Su Zhu al snel aangaf, is de verwachting dat 95% van de DeFi-munten lager zal zijn dan de Bitcoin, waardoor er nog 5% kans is op het verdienen van alfa op de ‚juiste keuze‘ van een DeFi-munt. Echter, zoals te zien is bij $SNX en $YFI, zijn penningen die zeer populair zijn ook niet immuun voor marktbrede afschrijvingen.

Dieser Beitrag wurde unter crypto veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.