Elon Musk pumpar ovetande igen sin favoritcryptocurrency

Elon Musk ser Dogecoin som omsluter det globala finansiella systemet som en sandstorm

SpaceX- och Tesla-verkställande direktören är fast beslutna att marknadsföra Dogecoin som hans favorit cryptocurrency över Bitcoin. Som en av de framträdande offentliga personer vars konto hackades under twitter-bitcoin-bedrägeriet, tror nu Elon musk att Dogecoin snart kommer att svepa över det globala finansiella systemet som en sandstorm.

Inom några minuter efter tweeten steg Dogecoins pris med 8% och steg upp till 14% vid tidpunkten för detta skrivande. Förra veckan åtnjöt Dogecoin en massiv 150% -spik efter att en TikTok-användare godkände andra användare och sa att att köpa lågt kunde göra många människor miljonärer när myntet träffar $ 1.

Elon Musk säljer endast Dogecoin

Kärleksfull för sin höga interaktion med sina Twitter-följare tar kryptoversen ofta chansen att få honom att prata om Bitcoin och altcoins. Som en av de många offentliga personer vars konton hackades under twitter-svindeln, svarade Musk på en lättare anmärkning till en av hans följare och frågade om hans utlovade „Bitcoin-giveaway“ med:

Men hans svar betyder inte att han är helt emot Bitcoin, uppenbart som från hans tidigare tweet i maj, där han sa att han äger 0,25 BTC. Musk var i frontlinjen för att förespråka för mer Bitcoin-medvetenhet när Harry Potters författare JK Rowling frågade om hur Bitcoin fungerar, strax efter den tredje halveringshändelsen.

Bitcoin vs Dogecoin

Musks förespråkare för Dogecoin började 2018, då han rekryterade Dogecoins skapare, Jackson Palmer, för att hjälpa honom att stoppa flera kryptospambots, varav några utjämna honom. Som svar sa Palmer honom att skicka ett direktmeddelande till honom, för att få manuset att kämpa irriterande spammare.

I en skrika skämt från april april som tydligen syftade till att marknadsföra myntet, gjorde Dogecoin att Elon moskade sin VD efter att ha genomfört en twitterundersökning, att Elon vann med 54% mot framstående personligheter, inklusive Ethereums medgrundare Vitalik Buterin och Metal Payments vd Marshall Hayner.

I mars i år gjorde Elon Musk kryptorubriker genom att säga att Dogecoin är den bästa cryptocurrency, i två separata tweets som refererar till ett inre skämt om Dogecoins ursprung.

Jämfört med det 21 miljoner totala Bitcoin-utbudet har Dogecoin över 100 miljarder leveranser som enligt sina skapare kommer att säkerställa att det alltid kommer att ha ett lågt pris och lägre transaktionsavgifter än Bitcoin.

För närvarande har Dogecoin ett marknadsvärde på cirka 429 miljoner dollar, med dess mycket livliga samhälle som tror att det är en värdig investering och troligen kommer att träffa ett pris på $ 1 år 2020.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.