Bitcoin Prijsanalyse: 01 januari

Bitcoin heeft een fenomenaal jaar achter de rug, waarin de prijs elke dag nieuwe hoogtepunten heeft bereikt.

Op het moment van schrijven had Bitcoin net $29.300 bereikt, een nieuwe all-time high voor de cryptocurrency. Dit gebeurt nu al een tijdje en het lijkt erop dat de stierenrennen hier goed en wel zijn. Met de komst van het vakantieseizoen en het raken van nieuwe hoogtepunten door Bitcoin, voelt het bijna als déjà vu [verwijzend naar 2017].

De prijs van de cryptocrisis is al een tijdje parabolisch, en belangrijker nog, het heeft de trendlijnen opzettelijk ontkracht. Hetzelfde gebeurde ook in 2017, en hetzelfde gebeurt meestal wanneer de prijs van een cryptocentrische munt een hyperbool is.
Bitcoin 1-dagen grafiek

In tegenstelling tot de gebruikelijke prijsanalyses zal dit artikel anders zijn. De bijgevoegde prijsgrafiek moet worden geanalyseerd zonder indicatoren om een volledig beeld te krijgen van wat er gebeurt. In dit opzicht laat de bovenstaande grafiek zien dat Bitcoin zich in een oplopende wig bevond. Tot 12 december respecteerde BTC dit patroon en had het een mooie bounce off the lower trendline, een ontwikkeling die de bull run op de grafieken leek te hebben aangewakkerd.

Vanaf dit punt schommelde BTC met maar liefst 62,57%, waardoor het patroon versplinterde en vele bearish aanwijzingen op de grafieken werden genegeerd,

Het patroon: Bitcoin brak uit het verbredende wigpatroon als gevolg van de immense koopdruk, toen het na het raken van een plafond van $24.200 weer terugkwam.

Beerige divergentie: Zoals vermeld in een vorig artikel, ontwikkelde zich een bearish divergentie nadat BTC het plafond had bereikt op 24.200 dollar. Hoe dan ook, BTC bleef maar schommelen
Meer ongeldigheid: In een artikel van 28 december hadden we de Bitcoin-indicaties verzwakt zien aankomen, maar als we deze buiten beschouwing laten, steeg Bitcoin nog eens met 9% tot nieuwe hoogtepunten.

Op dit punt is Bitcoin dus onkwetsbaar voor alle verkopers door de koopdruk. Deze druk kan bestaan uit vakantiehandelaren die FOMO kopen of uit restdruk van instellingen. Het voelt alsof het de eerste is sinds het CME COT-rapport een recordaantal shortposities van fondsen met een hefboomwerking [30.000 BTC] belichtte.

Aangezien we hebben vastgesteld dat beestachtigheid op dit moment niet is toegestaan, laten we eens kijken naar de indicatoren.

Het OBV werd waargenomen om zijn 2017 volumeniveau van 1,73 miljoen, met dezelfde status op 1,8 miljoen, te hebben overtroffen op het moment van de pers.

De RSI-indicator bevond zich voor de 15e dag in de overboughtzone.

De gewijzigde Stochastische RSI onderstreepte een massale onafgewerkte bearish crossover die door de recente prijsschommeling ontbrak.

De Stochastische RSI dook kortstondig onder de overboughtzone, maar slaagde er toch in om terug te keren naar de overboughtzone.

Conclusie

Terwijl de indicatoren probeerden terug te keren naar hun normale toestand, werden ze door de druk van het kopen ervan weerhouden om dit te doen. We kunnen niet verwachten dat de prijs dit lang zal blijven doen. Deze onhoudbare stijging zal uiteindelijk stoppen en dan terugkomen, wat bijdraagt aan een cascade van lange liquidaties.

Misschien zien we een scenario, dat sterk lijkt op 2017, zich ontwikkelen nadat Bitcoin 30.000 dollar heeft bereikt. We zouden zelfs 2021 kunnen beginnen zoals 2018 begon, met een bearish spinning top candlestick patroon.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.